Ruinart R de Ruinart (0,75l)

  • 1 z 2

Směs tvoří 40 % Chardonnay, 50-55 % Pinot Noir a 5-10 % Meunier. Hrozny použité k vytvoření R de Ruinart pocházejí převážně z oblasti Côte des Blancs, která je bohatá na křídu a proslulá svým vynikajícím svěžím Chardonnay. Pinot Noir a Meunier naopak pocházejí z Vallée de la Marne a přidávají do vína jemnou ovocnou chuť. Sklepmistr také přidává 20-25 % rezervního vína z předchozích dvou let.


  • Na skladě
1 465 Kč
Kategorie: Ruinart
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Hrozny

Směs tvoří 40 % Chardonnay, 50-55 % Pinot Noir a 5-10 % Meunier. Hrozny použité k vytvoření R de Ruinart pocházejí převážně z oblasti Côte des Blancs, která je bohatá na křídu a proslulá svým vynikajícím svěžím Chardonnay. Pinot Noir a Meunier naopak pocházejí z Vallée de la Marne a přidávají do vína jemnou ovocnou chuť. Sklepmistr také přidává 20-25 % rezervního vína z předchozích dvou let.

 

Vinifikace

U šampaňského probíhá malolaktická fermentace a následně zraje 2 - 3 roky ve sklepích na kalech v čiré láhvi, která je replikou láhve z 18. století. Dosáž je 7 g/l.

 

Chuť

Zaujme Vás svou jemně žlutou barvou s pozoruhodnými zlatými odlesky a krystalickým leskem.

Kromě toho se vyznačuje svěží vůní hrušky, jablka a květů, která se spojuje s tóny lískových oříšků a mandlí.

V ústech se objevují sladké tóny žlutého ovoce, švestkových koláčů a zralých peckovin. Chuť je zahalena do harmonické a vytrvalé kulatosti. Dlouhý a svěží dozvuk zde září právě díky Chardonnay.

 

Párování k jídlu

Co se týče párování s jídlem, jednoduchost zde hraje hlavní roli. Lehké ovocné chutě a svěží charakter R de Ruinart vybízejí k podávání s máslovými nebo citrusovými pokrmy. Krystalicky čistá mineralita champagne prořezává máslovou chuť klasického "sole meunière" - mořský jazyk s lehkou máslovo-citrónovou omáčkou. Také ale krásně harmonizuje spolu s krémovými sýry z kravského mléka, které mají krátkou dobu zrání, jako například Chaource nebo Langres.

Ideální teplota servírování je 8-10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ruinart_logo

Firma Ruinart byla založena v roce 1729 a patří k nejstarším výrobcům šampaňského na světě.

Její historie je spojena s úplnými počátky šampaňského. Její zakladatelé a jejich nástupci vytvořili z Ruinartu šampaňské pro nejlepší světové tabule.

Šampaňské Ruinart se dělí na tři hlavní typy: Dom Ruinart, Ruinart a „R“ Ruinart.

Šampaňské Ruinart sehrálo roli v nejvěhlasnějších událostech Evropy.

Bylo to šampaňské při prvním komerčním letu Concordu, oficiální partner Golden Cup, známého mistrovství v pólu organizovaného každoročně v Bagatelle ve Francii. V rámci dlouhodobé tradice vynikající kvality Ruinart také vytvořil soutěž Best Young French Sommelier Trophy (cena pro nejlepší mladé francouzské sommeliery) a Best European Sommelier Trophy (cena pro nejlepší evropské sommeliery)...

Šampaňské Ruinart patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.