Pol Roger Blanc de Blanc Vintage 2015 (0,75l) v dárkové krabičce

100% Chardonnay. První přivonění je výrazné a silné a nabízí tóny citronové kůry, křupavých toastů a smetany. Po nadechnutí víno vyzařuje komplexní vůni moky a kakaa, následovanou tóny drobenky, čerstvého másla a pomerančové kůry. V chuti se objevují máslové tóny s náznaky briošek a lísko-oříškového likéru s krásnou pikantní svěžestí. Jedná se o bohaté, šťavnaté šampaňské, které v sobě spojuje sílu a jemnost.


  • Na skladě
2 290 Kč
Kategorie: Pol Roger
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2015
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Ročník

Rok 2015 se vyznačoval extrémními výkyvy počasí: mírná, deštivá zima ustoupila kontrastnímu jaru s obdobím mrazů, po němž následovala intenzivní vedra a bouřlivé léto. Chladné a suché září umožnilo hroznům dokonale dozrát. Především modré hrozny ukázaly pozoruhodnou zralost s výraznou ovocnou vůní a plným tělnatým dozvukem.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z Grand Cru vinic v Oiry, Chouilly, Cramant, Avize, Oger and Le Mesnil-sur-Oger.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách. U tohoto šampaňského se kaly setřásají ručně podle původních tradic. Po degorzáži ještě další 3 měsíce odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 7 g/l

 

CHUŤ

Toto ročníkové šampaňské se vyznačuje velmi světle zlatým odstínem, lehce zabarveným do zelena, a stálým řetízkem jemných bublinek. První přivonění je výrazné a silné a nabízí tóny citronové kůry, křupavých toastů a smetany. Po nadechnutí víno vyzařuje komplexní vůni moky a kakaa, následovanou tóny drobenky, čerstvého másla a pomerančové kůry. V chuti se objevují máslové tóny s náznaky briošek a lísko-oříškového likéru s krásnou pikantní svěžestí. Jedná se o bohaté, šťavnaté šampaňské, které v sobě spojuje sílu a jemnost.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Nejlépe budou tomuto ročníkovému Brutu dělat společnost pokrmy z ryb jako třeba sushi, krevety, platýz či mušle svatého Jakuba. Ryby můžete doplnit máslovou omáčkou s citrónem - ta bude s tímto šampaňským krásně notovat.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

pr_logo

Tak jako všude ve Francii se i v této oblasti můžete setkat s kvalitou průměrnou, podprůměrnou, ale i vynikající. Mezi „vlajkové lodě“, jejichž jméno se stalo symbolem tradiční kvality a vysoké úrovně patří i vinařský dům Pol Roger. Firma, založená již roku 1849, je v současné době považovaná za jednu z nejmenších, co se týče objemu výroby, ale jednu z největších, co se týče prestiže.