Philipponnat Royal Reserve Rosé Magnum (1,5l)
Popis
Cuvée 75% Pinot Noir, 20% Chardonnay a 5% Pinot Meunier + přídavek 7-8% červeného vína Pinot Noir (původem od Mareuil-sür-Aÿ a Riceys), většina hroznů pochází z vinic kategorie 1er Cru a Grand Cru. Rezervní vína v podílu 25-30% zrají v dřevěných sudech systémem Solera. U části vín zrajících v dřevěných sudech probíhá jablečno-mléčná fermentace. Dozáž 9 g/l. Zrání na lahvi 3 roky. Lososová barva s měděnými odlesky. Jemné, krémové perlení. Aroma s tóny třešní a divokých jahod, s dotekem citrusových plodů a grepové kůry. Elegantní, bohatá, ovocitá a čistá chuť s vyváženou kyselinou a lehce trpkým závěrem. Vhodné jako aperitiv, k uzeným rybám a masům (šunka, slanina) nebo růžovým masům (telecí, jehněčí), jako doplněk k jahodovým dezertům.
Historie vinařství, které je řazeno mezi nejlepší producenty v Champagne, sahá až do roku 1522, kdy se tehdejší členové rodiny stali dodavateli vína na královský dvůr. Vinařství sídlící v obci Mareuil-sur-Aÿ vlastní 17 ha nejlepších 1er Cru a Grand Cru vinic s odrůdou Pinot Noir, perlou mezi nimi je šestihektarová Clos de Goisses, nejstarší single vinice v Champagne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Samotná historie domu Philipponnat sahá až do roku 1522, kdy se stali tehdejší členové rodiny oficiálními dodavateli vína na královský dvůr Ludvíka XIV. Bylo to ještě v době, kdy v regionu Champagne vznikala pouze tichá vína. Samotná výroba šampaňského se rozběhla v polovině 19. století a značka Champagne Philipponnat, jak je známa dnes, vznikla v roce 1910 kdy byla založena bratry Augustem a Pierrem Philipponnat.
V současné době činí roční produkce 600 000 lahví. K dosažení co možná nejlepší kvality se pyšní vlastnictvím 17 ha vinic Pinot Noir Premier Cru a Grand Cru v oblastech Ay, Mareuil sur Ay, Mutigny a Avenay. Perlou mezi těmito vinicemi je šestihektarová Clos des Goisses. Řada předních kritiků řadí Champagne Philipponnat mezi nejlepší světové producenty šampaňského.