Novinka

Philipponnat Cuvée 1522 Millésime 2009 (0,75l)

Složení toho šampaňského je asi 70% Pinot Noir a 30% Chardonnay. Pinot Noir pochází z vinic v „Le Léon“ v Ay a Chardonnay z Mesnil-sur-Oger. Část vína je vinifikována v dřevěných sudech bez malolaktické fermentace pro zachování čerstvosti vína. Toto cuvée je mimořádně vhodné pro nízkou dosáž. S 4,25g cukru na litr spadá do kategorie extra brut. Zraje osm let, což je perfketní doba na to, aby si víno uchovalo jistou čerstvost, ale  zároveň dosáhlo plného potenciálu díky stárnutí na kalech.


  • Na skladě
2 622 Kč
Kategorie: Philipponnat
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 2009
Barva: Bílé
 

Složení toho šampaňského je asi 70% Pinot Noir a 30% Chardonnay. Pinot Noir pochází z vinic v „Le Léon“ v Ay a Chardonnay z Mesnil-sur-Oger.

Část vína je vinifikována v dřevěných sudech bez malolaktické fermentace pro zachování čerstvosti vína.

Toto cuvée je mimořádně vhodné pro nízkou dosáž. S 4,25g cukru na litr spadá do kategorie extra brut.

Zraje osm let, což je perfketní doba na to, aby si víno uchovalo jistou čerstvost, ale  zároveň dosáhlo plného potenciálu díky stárnutí na kalech.

Víno má intenzivní květinovou vůni s tóny ovocných květů, třešní, bezinek a nádechem fialek.

V chuti je toto cuvée expresivní a velkoryse nabízí aroma tmavých plodů (ostružiny, zralý až dokonce kandovaný černý rybíz a černá třešeň) kombinované s tóny mandlí a náznaky sušeného ovoce a ořechů. 

Párování k jídlu

Perfektně pasuje ke zvěřině. Cuvée 1552 je úžasně plné, takže párování k jídlu mu nedělá problémy. Podávejte chlazené, ale ne příliš studené, kolem 8 až 9 ° C jako aperitiv nebo 10 až 12 ° C k jídlu.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.