Morel L’Extra Brut (0,75l)

100 % Pinot Noir z Les Riceys. Podmanivé vůni dominuje zralé červené jablko, grepfruit, citrón a maliny. To vše doplněné nasládlé o tóny medu a karamelu. Chuť je svěží, velkorysá a bohatá. Protkaná notami pečených jablek, broskví, opečených toastů a briošek. Závěr je vytrvalý, vyvážený a elegantní.


  • Na skladě
845 Kč
Kategorie: Morel
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Noirs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Pinot Noir (neboli Blanc de Noirs)

Hrozny pochází ze slavné oblasti terroiru Les Riceys, která je také známá tím, že jako jediná má tři denominace kontrolovaného původu: Champagne AOC, Rosé des Ricey AOC a Coteaux Champenois AOC.

Směs obsahuje zhruba 30 % rezervních vín.

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 4 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 4 g/l

 

CHUŤ

Zlatavou barvou prostupují jemné bublinky tvořící pravidelné kroužky na povrchu. Podmanivé vůni dominuje zralé červené jablko, grepfruit, citrón a maliny. To vše doplněné nasládlé o tóny medu a karamelu. Chuť je svěží, velkorysá a bohatá. Protkaná notami pečených jablek, broskví, mandlí, opečených toastů a briošek. Závěr je vytrvalý, vyvážený a elegantní.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Ideální jako aperitiv, ale dokonale doprovodí grilované krevety s chilli, mušle svatého Jakuba restované na másle, sashimi či dokonce kozí sýr s praženými lískovými oříšky a karamelizovaným pomerančem.

Ideální teplota podávání je 7 - 9°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie domu Morel sahá až do roku 1947.

Dnes řídí výrobní proces rodinné trio:

  • Simon spravuje vinici.
  • Pascal zaručuje vynikající výrobní standardy.
  • Emilie dotváří vytvořené láhve ženského vzhledu. Řídí obchod a export.

 

Zaměřují se na jemnost a jemnost, strukturu a rovnováhu, eleganci a rafinovanost šampaňského domu Morel. Duch vinařství je také ztělesněn v touze po ekologickém a udržitelném provozu, zachování vinice pro budoucí generace. Využívají přírodní travní porost, respektují biologický život půdy a dávají přednost mechanickým způsobům práce před chemickými.