L'Hoste Grand Rosé Magnum (1,5l)

  • 1 z 3

30 % Pinot Noir a 70 % Chardonnay. Vůni dominuje nejprve červené ovoce jako jsou jahody, maliny, rybíz a třešně. To vše doplněné o tóny citrónu, teplé briošky a medu. Chuť je ovocná, svěží a šťavnatá. Promítají se v ní noty lesního ovoce, karamelu a třešňového koláče s drobenkou. Závěr je středně dlouhý s lehkým dotekem minerality.


  • Na skladě
1 425 Kč
Kategorie: L'Hoste
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 1,5l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 30 % Pinot Noir a 70 % Chardonnay

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 10 g/l

 

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

CHUŤ

Průzračná lososově růžová barva s jemnými bublinkami. Vůni dominuje nejprve červené ovoce jako jsou jahody, maliny, rybíz a třesně. To vše doplněné o tóny citrónu, teplé briošky a medu. Chuť je ovocná, svěží a šťavnatá. Promítají se v ní noty lesního ovoce, karamelu a třešňového koláče s drobenkou. Závěr je středně dlouhý s lehkým dotekem minerality.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Skvěle se hodí k telecímu masu, perličce a dezertům s červeným ovocem (třešňový koláč, jahodová bublanina, či jahody Wimbledon). Nebo zkuste kombinaci s tradičními šampaňskými sušenkami.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

 

Ohodnocení:

Guide hachette des vins 2018

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Podnik založili v roce 1970 John a Suzanne l'Hoste. Následně ho předali jejich synům Pascalovi a Dominiqueovi, kteří veškerou svou vášeň a odhodlání investovali do vinic. Vnášením péče, pozornosti a práce s respektem k přírodě ve službách révy i vína, pokračují ve vývoji tohoto nádherného nektaru, kterému říkáme šampaňské.