JEEPER La Grande Cuvée Millésime 2005+2007+2008 (3x0,75l) v dřevěné krabičce
Popis
Ročník 2005
V samotném domě Jeeper dostal tento ročník přezdívku "Savana".
HROZNY
Odrůdy: 40 % Chardonnay a 60 % Pinot Noir
Dosáž: 6 g/l
CHUŤ
Šampaňské má jasně zlatou barvu s jemnými pravidelnými bublinkami. Vůni zprvu dominují briošky, sušené ovoce a kávové zrno. Chuť je vyzrálá, ale krémová s jemnými tóny tabáku, vanilky a sušených meruněk. Po chvíli se ke koncertu přidávají červená jablka, mandle, med a teplé croissanty. Jedná se o šampaňské s hlubokou, vyzrálou komplexitou i závěrem.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Vychutnejte si toto ročníkové šampaňské jako aperitiv. Ale skvěle podtrhne chuť šneků na bylinkovém másle, slávek, karamelizovaného hovězího či třeba steaku Rossini.
Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.
Ročník 2007
V samotném domě Jeeper dostal tento ročník přezdívku "Večerní slunce".
HROZNY
Odrůdy: 60 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir a 10 % Meunier
Dosáž: 6 g/l
CHUŤ
Šampaňské má jasně zlatou barvu s jemnými pravidelnými bublinkami. Vůni zprvu dominují briošky, sušené ovoce a karamel. Chuť je vyzrálá, ale ovocitá s tóny manga, karamelu a máslových sušenek. Po chvíli se ke koncertu přidávají briošky s jemnými mléčnými tóny, mandle, med a švestkové želé. Jedná se o šampaňské s hlubokou, vyzrálou komplexitou i závěrem.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Vychutnejte si toto ročníkové šampaňské jako aperitiv. Ale skvěle podtrhne chuť kachny či steaku Rossini. Díky svým karamelovým tónům ale nabízí tento Vintage opravdu dokonalé spojení s Créme brûlée.
Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.
Ročník 2008
V samotném domě Jeeper dostal tento ročník přezdívku "Vůně dřeva".
HROZNY
Odrůdy: 60 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir a 10 % Meunier
zrání
První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech pro větší komplexitu.
Dosáž: 6 g/l
CHUŤ
Šampaňské má jasně zlatou barvu s jemnými pravidelnými bublinkami. Vůni dominuje květ akácie, pomelo, čerstvé lískové oříšky a vanilka. Chuť je vyzrálá, ale ovocitá s tóny citrónu, medu a máslových sušenek. Po chvíli se ke koncertu přidávají pečená jablka, teplé briošky, kandovaný zázvor a švestkový džem. Jedná se o šampaňské s hlubokou, vyzrálou komplexitou i závěrem.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Vychutnejte si toto ročníkové šampaňské jako aperitiv. Ale skvěle podtrhne chuť kachny či steaku Rossini. Díky svým medovým tónům nabízí tento Vintage opravdu dokonalé spojení s francouzským Tarte Tatin.
Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.