Deutz Brut Rosé (0,375l)

Šampaňské láká svou světle lososově růžovou barvou s oranžovými odlesky a vytrvalou jemnou pěnou. Vůni dominují zralé lesní jahody, brusinky a šťavnaté maliny. V chuti je víno svěží s notami granátového jablka a angreštu, ale díky zrání na kalech má rozvinutý charakter. Dlouhý a příjemný závěr kterému kralují tóny teplých máslových sušenek.


  • Na skladě
775 Kč
Kategorie: Deutz
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,375l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 80 % Pinot Noir a 20 % Chardonnay

Jedná se o růžové šampaňské vytvořené metodou míchání, takže zhruba 6 % Pinot Noir je přidáno během procesu výroby v podobě tichého červeného vína.

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži odpočívá ještě dalších 6 měsíců.

Dosáž: 9 g/l

 

CHUŤ

Šampaňské láká svou světle lososově růžovou barvou s oranžovými odlesky a vytrvalou jemnou pěnou. Vůni dominují zralé lesní jahody, brusinky a šťavnaté maliny. V chuti je víno svěží s notami granátového jablka a angreštu, ale díky zrání na kalech má rozvinutý charakter. Dlouhý a příjemný závěr kterému kralují tóny teplých máslových sušenek.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Brut Rosé lze samozřejmě pít jako aperitiv, ale hezky doplní jídla jako je losos (ať už syrový či pečený) nebo kachna s brusinkovou omáčkou. Pokud k tomuto růžovému šampaňskému hledáte spíš menší snack, tak sušené šunky a sýry Chaource či Brillat Savarin jsou skvělou volbou.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

deuz_logo

Z přátelství dvou mladých podnikatelů z Cách, Pierra-Huberta Geldermanna a Williama Deutze se v srdci Aÿ v roce 1838 zrodil šampaňský dům Deutz. Vytvořili filozofii naprostého nasazení, která vedla k tomu, že jejich šampaňské bylo rychle oceněno po celé Evropě.

V roce 1983 dům koupila rodina Rouzaud, která vlastní také Louis Roederer.

 

Vinařský rukopis

Výroba vína je velmi tradiční, vinifikace probíhá v nerezových kádích. Dubové sudy se zde zcela vynechávají, aby se zdůraznila čistota a svěžest vína. Základní vína se nechávají kvasit při nízkých teplotách, aby se zachovala aromata, a všechna vína procházejí malolaktickou fermentací (jablečno-mléčným kvašením).