Bonnet-Ponson Julles Bonnet Blanc de Noirs 2011 (0,75l)

Krásný 100% Pinot Noir ze 4 vinic vysazených v letech 1952,1953,1955 a 1970 ve vesnici Verzenay, klasifikované jako Grand Cru. Přítomnost křídy ve vrchní vrstvě, severní orientace svahu - tyto podmínky zajišťují úplnou zralost a vysokou úroveň kyselosti, což dává vínu dlouhodobý potenciál a strukturu. 2 vinice klasifikované jako Premier Cru. Ruční sběr a lisování hroznů do 4 hodin, výběr pouze prvních šťáv (cuvée), první fermentace a zrání se provádí výhradně v dubových sudech s pravidelným mícháním až do stáčení v květnu, malolaktická fermentace, bez filtrace, minimální použití siřičitanů (pod 50 mg/l), minimální zrání v láhvi 6 let, dosage 2 g/l. 


  • Skladem
1 709 Kč
Kategorie: Bonnet-Ponson
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 2011
Barva: Bílé
 

Krásný 100% Pinot Noir ze 4 vinic vysazených v letech 1952,1953,1955 a 1970 ve vesnici Verzenay, klasifikované jako Grand Cru. Přítomnost křídy ve vrchní vrstvě, severní orientace svahu - tyto podmínky zajišťují úplnou zralost a vysokou úroveň kyselosti, což dává vínu dlouhodobý potenciál a strukturu. 2 vinice klasifikované jako Premier Cru. Ruční sběr a lisování hroznů do 4 hodin, výběr pouze prvních šťáv (cuvée), první fermentace a zrání se provádí výhradně v dubových sudech s pravidelným mícháním až do stáčení v květnu, malolaktická fermentace, bez filtrace, minimální použití siřičitanů (pod 50 mg / l), minimální zrání v láhvi 6 let, dosage 2 g / l. Ve vůni ucítíte malé bobulové ovoce, jablečný koláč, švestku a sušené ovoce. Čerstvá, vyvážená, bohatá chuť s krémovou pěnou. Minerální závěr krásně ukazuje křídové podloží ve Verzenay. Hezky se hodí k modrému humru, pečené drůbeži, nebo třeba smaženým foie gras s fíky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.