Bonnet-Ponson Brut Rosé Premier Cru (0,75l)
Popis
Růžové šampaňské z 1er Cru vinic, které zrálo 4 roky v láhvi. Asambláž odrůd Pinot noir (40%), Meunier (35%) a Chardonnay (20%) z 1er Cru vinic v Chamery, Vrigny a Coulommes-la-Montagne. Červené víno zrálo ve 400L dubových sudech. Zpracování tohoto šampaňského sleduje hlavní princip - dosažení rovnováhy mezi elegancí a ovocností, mladostí a zralostí. Pro tento účel používají ve vinařství BONNET-PONSON speciální postup, který pro zpracování využívá jak techniku macerace, tak míchání. Vinné a kořenité tóny s velmi výrazným výrazem Chameryjského Pinot Noir. Podává se s jemnou uzeninou (jamon bellota), dušenými mušlemi, nebo dezertem z červeného ovoce a tmavé čokolády.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství sahá až do roku 1862. V tom roce ho založil Grégoire Bonnet a stal se tak prvním Recoltant/Manipulant v Chamery (patří do apelace Premier Cru). Následující generace vinařství nadále rozšiřovaly a po zničení rodinného sklepa během druhé světové války musel Raul Bonnet vinařství přestěhovat a vyhloubit nová sklepení. Jeho syn André se pak oženil s Monique Ponson, patřící do vinařské rodiny z Vrigni. Tímto svazkem vniklo vinařství Bonnet-Ponson hospodařící na vinicích v Chamery, Vrigny a Coulommes la Montagne. Postupem času André a Monique rozšířili plochu vinic na 9 ha.
Jejich syn Thierry v této činnosti pokračoval hlavně v Chamery a Vrigny. Povedlo se mu ale také zakoupit malé parcely ve Verzenay patřící do apelace Grand Cru.
Roku 2013 převzal otěže rodinného vinařství Cyril Bonnet, jenž v témže roce zahájil konverzi všech vinic na organický způsob hospodaření. Skladba pěstovaných odrůd je rovnoměrně rozdělena mezi Pinot noir, Meunier a Chardonnay. Aby byla odrůdová skladba ještě bohatší, vysázel Cyril v roce 2016 na vinici ve Vrigni i odrůdu Petit Meslier.