BOLLINGER SPECTRE DRESSED TO KILL (0,75l) - LIMITED EDITION 007

Limitovaná edice šampaňského Bollinger Millesime 2009 pro příznivce Jamese Bonda k příležitosti uvedení nového filmu Spectre.

S tímto šampaňským máte jedinečnou příležitost objevit výraz ročníku 2009 v podání Bollinger. Skvělé šampaňské, jehož charakter a elegance připomíná slavného tajného agenta 007. Hrozny pochází výhradně z Grands Crus vinic regionu Champagne. Šampaňské Bollinger "Dressed To Kill" je složeno z 68% Pinot Noir a 32% Chardonnay. 


  • Skladem
9 990 Kč
Kategorie: Bollinger
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 2009
 
Limitovaná edice šampaňského Bollinger Millesime 2009 pro příznivce Jamese Bonda k příležitosti uvedení nového filmu Spectre.
 

S tímto šampaňským máte jedinečnou příležitost objevit výraz ročníku 2009 v podání Bollinger. Skvělé šampaňské, jehož charakter a elegance připomíná slavného tajného agenta 007. Hrozny pochází výhradně z Grands Crus vinic regionu Champagne. Šampaňské Bollinger "Dressed To Kill" je složeno z 68% Pinot Noir a 32% Chardonnay. Toto Cuvée bylo uděláno z hroznů z pěti crus: Pinot Noir - z Ay 39% a z Verzenay 29%, Chardonnay - Mesnil-sur-Oger 16%, Avize 8% a Cramant 8%. "Dressed to Kill" se nejprve vyrábí (první fermentace) v malých starých dubových sudech tak, aby nedošlo k předání chuti dřeva nebo taninů. Po lahvování (druhá fermentace) pomalu zraje ve sklepě při použití korkové zátky, aby byla zachována čerstvost vína. Ve sklepě zraje dvakrát tak dlouho, než jak je stanoveno v zákoně. Dosage je 7gr./l. Bollinger má tmavě zlatavou barvu. Ve vůni se může pochlubit rafinovanou složitostí, vyjadřující terroir Grands Crus. Ucítíte bílé květy, citrusové plody, jemně dušené hrušky s tóny vanilky, toast a vůní lískových oříšků. V chuti je rázné a živé, najdete zde kandované ovoce, mirabelky, kdoule a medu, v závěru náznak hořkého pomeranče.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70% uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Pinot meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60%). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70%) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampašké získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.