BESSERAT DE BELLEFON EXTRA BRUT (0,75L)
Popis
Šampaňské sytě žluté barvy se zlatými odlesky. Po jeho přivonění můžeme cítit tóny makadamových ořechů, korintských rozinek a pečeného toastu. Chuť je velmi komplexní s dlouhým závěrem.
Složení: 75% Pinot Noir a 25% Chardonnay
Zrání na kalech po dobu 8 let
Dosáž: 3,5 g/l
Doporučujeme podávat o teplotě 8-10°C.
Toto víno se skvěle hodí k mořským plodům, smaženým mušlím s limetkou či pokrmům s asijskými citrusovými plody.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Prožitek“ Besserat de Bellefon
- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.
- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.
- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.
- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.
- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.
- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.
- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.
Základní informace
- Roční výroba přibližně 1 milion lahví
- 3 miliony lahví na skladě
- 30 % produkce jde na vývozní trhy
- 70 % produkce se prodá ve Francii
- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie
Historie
1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.
1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.
1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.
Dnešní vinařství
Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...
Výjimečný styl
Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.
Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne
Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.
Výrazná osobitost
Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!
GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY
Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.
Výběr restaurací, ve kterých se můžete setkat s šampaňským BESSERAT DE BELLEFON:
Restaurace Apicius, Paříž:
Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Nachází se ve starobylém soukromém hotelu v 8. okrsku, tato restaurace nabízí francouzskou kuchyni velice vysoké kvality.
CDM Blanc de Blanc, CDM Rosé, CDM Brut.
Hotel Plaza Athénée, Paříž:
Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace Alaina Ducasse na Plaza Athénée je jednou z nejdražších na světě. Přepychová výzdoba nádherného paláce, bezchybná obsluha přináší nezapomenutelné pokrmy.
CDM Rosé.
Pic Restaurant, Valence:
Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace jasně ukazuje snahu o dokonalost. Vybraná, vytříbená a nápaditá kuchyně s přívětivým a usměvavým personálem.
CDM Brut, CDM Rosé, CDM Blanc de Blanc.
Flocons de sel, Megève:
Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace v horském prostředí nabízí elegantní a romantické místo a rovněž rafinovanou a velice osobitou kuchyni pod vedením šéfkuchaře Emmanuela Renauta.
CDM Blanc de Blanc.
Coutanceau, La Rochelle:
Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tento podnik nacházející se přímo na břehu moře nabízí vynikající poměr jakosti a ceny. Restaurace se specializuje na mořské produkty, které její šéfkuchař dokáže znamenitě připravit.
Cdm Brut, CDM Rosé.
Hotel Kämp, Finsko:
Jediný 5hvězdičkový hotel ve Finsku. Tento luxusní hotel, nacházející se ve vzdálenosti několika metrů od butiků návrhářů a přístavu, byl zařazen časopisem Travel + Leisure v roce 2006 mezi „100 nejlepších hotelů na světě“.
Boston Harbour Hotel, USA:
5hvězdičkový hotel. Tento hotel je inspirován bostonským stylem a nabízí prostorné pokoje s výhledem na přístav nebo Boston. Hotel poskytuje veškeré služby, které lze v jeho kategorii očekávat.
Mandarin Oriental Hotel, USA:
5hvězdičkový hotel. Tento hotel se nachází se v blízkosti galerií, muzeí a Kapitolu a je vybaven nádhernými apartmány vyznačujícími se příkladným servisem a komfortem.
The Inn at Perry Cabin, USA:
4hvězdičkový hotel. Tento krásný hotel poskytuje mnoho aktivit pro zpříjemnění pobytu svým zákazníkům, od plavby na lodi po řece Miles River, přes historickou prohlídku na kole, po lázně a masáže.
Le Chalet d’Adrien, Švýcarsko:
5hvězdičkový hotel. Ve fantastickém horském prostředí je tento moderní hotel pověstný svým úžasným přijetím, dokonalým servisem, bohatou a kvalitní kuchyní.
The Setai, USA:
5hvězdičkový hotel. Tento hotel poskytuje velice intimní komfort a výhled na břeh moře. Ve výzdobě se historická architektura budovy mísí se směrem Art Deco a zejména jeho asijským vlivem.
Trump Soho, USA:
5hvězdičkový hotel. Tento hotel nabízí mnoho pokojů, celkem 391, s úžasným výhledem na New York. Nachází se ve čtvrti, v níž není nouze o žádné aktivity, ať již relaxační, sportovní nebo kulturní.
Ciel Bleu:
Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace, tyčící se na vrcholu hotelu Okura, poskytuje nádherný výhled na město. Moderní výzdoba a kreativní kuchyně z ní činí výjimečnou restauraci.
Spoon, Hongkong:
Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Spoon je jedna z restaurací ve stylu Alaina Ducasse a nabízí moderní a inovativní francouzskou kuchyni pod vedením francouzského šéfkuchaře Phillipa Duca.
Amber, Hongkong:
Restaurant se 2 hvězdičkami Michelin. Amber je další restaurací francouzské gastronomie nabízející nádherný a prostorný interiér pro dosažení ještě většího soukromí.
Ishikawa, Japonsko:
Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Ishikawa poskytuje nejvybranější a nejrafinovanější kulinářské umění v přátelském prostředí, které zajisté uchvátí zájemce o japonskou či jinou kuchyni!
Ritz Carlton, Katar:
5hvězdičkový hotel. Tento hotel extravagantní elegance je skutečným luxusním ostrovem uprostřed pouště obklopené mořem. Obsluha odpovídá modernímu duchu hotelu, je stále k dispozici a obslouží vás v kteroukoliv hodinu.
Kikunoi, Japonsko:
3hvězdičková restaurace Michelin. Restaurace byla založena v roce 1912 a nabízí typický japonský styl, velice relaxační, jako ostatně i její tradiční kuchyně.