BESSERAT DE BELLEFON "B DE B" Anniversary Cuvée BRUT (0,75l)

"B DE B" Anniversary Cuvée je víno mimořádné chuťové kvality, vyrobené na oslavu 170. výročí založení společnosti BESSERAT DE BELLEFON. Láhev pro toto Anniversary Cuvée byla vybrána v tradičním stylu lahví 18. Století. Jemné, extrémně malé a energické bublinky umocňují vzrušující nástup minerálních tónů kombinovaných s vůní pečeného chleba a kandovaných citrusů s nádechem pomerančů. Vůně a chuť dokonale harmonizují, směs složená z dominantního podílu Chardonnay (45%) a Pinot Noir (45%), doplněná o Pinot Meunier (10%), rozehrává v ústech vzrušující pocit svěžesti, síly a elegance. 

  • 1 490 Kč 372 Kč –25 %
  • Skladem
1 118 Kč
Kategorie: Besserat de Bellefon
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

"B DE B" Anniversary Cuvée je víno mimořádné chuťové kvality, vyrobené na oslavu 170. výročí založení společnosti BESSERAT DE BELLEFON. Láhev pro toto Anniversary Cuvée byla vybrána v tradičním stylu lahví 18. Století. Jemné, extrémně malé a energické bublinky umocňují vzrušující nástup minerálních tónů kombinovaných s vůní pečeného chleba a kandovaných citrusů s nádechem pomerančů. Vůně a chuť dokonale harmonizují, směs složená z dominantního podílu Chardonnay (45%) a Pinot Noir (45%), doplněná o Pinot Meunier (10%), rozehrává v ústech vzrušující pocit svěžesti, síly a elegance. Nádech kořenitosti nasazuje tomuto bezohledně noblesnímu šampaňskému punc absolutní nadřazenosti. Výborně doplní např. humra, nebo mořské plody.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bdb_logo

„Prožitek“ Besserat de Bellefon

- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.

- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.

- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.

- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.

- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.

- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.

- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.

 

Základní informace

- Roční výroba přibližně 1 milion lahví

- 3 miliony lahví na skladě

- 30 % produkce jde na vývozní trhy

- 70 % produkce se prodá ve Francii

- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie

 

Historie

1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.

1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.

1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.

 

Dnešní vinařství

Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...

 

Výjimečný styl

Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.

 

Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne

Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.

 

Výrazná osobitost

Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!

 

GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY

Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.

 

Výběr restaurací, ve kterých se můžete setkat s šampaňským BESSERAT DE BELLEFON:

 

Restaurace Apicius, Paříž:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Nachází se ve starobylém soukromém hotelu v 8. okrsku, tato restaurace nabízí francouzskou kuchyni velice vysoké kvality.

CDM Blanc de Blanc, CDM Rosé, CDM Brut.

 

Hotel Plaza Athénée, Paříž:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace Alaina Ducasse na Plaza Athénée je jednou z nejdražších na světě. Přepychová výzdoba nádherného paláce, bezchybná obsluha přináší nezapomenutelné pokrmy.

CDM Rosé.

 

Pic Restaurant, Valence:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace jasně ukazuje snahu o dokonalost. Vybraná, vytříbená a nápaditá kuchyně s přívětivým a usměvavým personálem.

CDM Brut, CDM Rosé, CDM Blanc de Blanc.

 

Flocons de sel, Megève:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace v horském prostředí nabízí elegantní a romantické místo a rovněž rafinovanou a velice osobitou kuchyni pod vedením šéfkuchaře Emmanuela Renauta.

CDM Blanc de Blanc.

 

Coutanceau, La Rochelle:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tento podnik nacházející se přímo na břehu moře nabízí vynikající poměr jakosti a ceny. Restaurace se specializuje na mořské produkty, které její šéfkuchař dokáže znamenitě připravit.

Cdm Brut, CDM Rosé.

 

Hotel Kämp, Finsko:

Jediný 5hvězdičkový hotel ve Finsku. Tento luxusní hotel, nacházející se ve vzdálenosti několika metrů od butiků návrhářů a přístavu, byl zařazen časopisem Travel + Leisure v roce 2006 mezi „100 nejlepších hotelů na světě“.

 

Boston Harbour Hotel, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel je inspirován bostonským stylem a nabízí prostorné pokoje s výhledem na přístav nebo Boston. Hotel poskytuje veškeré služby, které lze v jeho kategorii očekávat.

 

Mandarin Oriental Hotel, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel se nachází se v blízkosti galerií, muzeí a Kapitolu a je vybaven nádhernými apartmány vyznačujícími se příkladným servisem a komfortem.

 

The Inn at Perry Cabin, USA:

4hvězdičkový hotel. Tento krásný hotel poskytuje mnoho aktivit pro zpříjemnění pobytu svým zákazníkům, od plavby na lodi po řece Miles River, přes historickou prohlídku na kole, po lázně a masáže.

 

Le Chalet d’Adrien, Švýcarsko:

5hvězdičkový hotel. Ve fantastickém horském prostředí je tento moderní hotel pověstný svým úžasným přijetím, dokonalým servisem, bohatou a kvalitní kuchyní.

 

The Setai, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel poskytuje velice intimní komfort a výhled na břeh moře. Ve výzdobě se historická architektura budovy mísí se směrem Art Deco a zejména jeho asijským vlivem.

 

Trump Soho, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel nabízí mnoho pokojů, celkem 391, s úžasným výhledem na New York. Nachází se ve čtvrti, v níž není nouze o žádné aktivity, ať již relaxační, sportovní nebo kulturní.

 

Ciel Bleu:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace, tyčící se na vrcholu hotelu Okura, poskytuje nádherný výhled na město. Moderní výzdoba a kreativní kuchyně z ní činí výjimečnou restauraci.

 

Spoon, Hongkong:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Spoon je jedna z restaurací ve stylu Alaina Ducasse a nabízí moderní a inovativní francouzskou kuchyni pod vedením francouzského šéfkuchaře Phillipa Duca.

 

Amber, Hongkong:

Restaurant se 2 hvězdičkami Michelin. Amber je další restaurací francouzské gastronomie nabízející nádherný a prostorný interiér pro dosažení ještě většího soukromí.

 

Ishikawa, Japonsko:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Ishikawa poskytuje nejvybranější a nejrafinovanější kulinářské umění v přátelském prostředí, které zajisté uchvátí zájemce o japonskou či jinou kuchyni!

 

Ritz Carlton, Katar:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel extravagantní elegance je skutečným luxusním ostrovem uprostřed pouště obklopené mořem. Obsluha odpovídá modernímu duchu hotelu, je stále k dispozici a obslouží vás v kteroukoliv hodinu.

 

Kikunoi, Japonsko:

3hvězdičková restaurace Michelin. Restaurace byla založena v roce 1912 a nabízí typický japonský styl, velice relaxační, jako ostatně i její tradiční kuchyně.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.