PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs (0,75l) v dárkové krabičce

100% Chardonnay, základ sklizně 2013 plus 35% rezervních vín, dosage 4 g/l. Jeho vůně přináší tóny bílých květů, pomerančovníku, briošky a opečených mandlí. Poté vás okouzlí živá, temperamentní a minerální chuť, ve které se objevují tóny limetkové kůry, yuzu a hrušek. Závěr je čistý s jemnými pepřovými tóny.

  • 1 450 Kč 60 Kč –4 %
  • Na skladě
1 390 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Hrozny

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Základ směsi tvoří ročník 2013, cca 30 % tvoří rezervní vína. Celkově hrozny pochází z oblastí Côte des Blancs, Montagne de Reims a Côte de Sézanne.

 

Zrání

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. Po odkalení ještě nejméně 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 4 g/l

 

Chuť

Šampaňské má světlou zlatou barvu protkanou zelenými odlesky a jemnými bublinkami. Jeho vůně přináší tóny bílých květů, pomerančovníku, briošky a opečených mandlí. Poté vás okouzlí živá, temperamentní a minerální chuť, ve které se objevují tóny limetkové kůry, yuzu a hrušek. Závěr je čistý s jemnými pepřovými tóny.

 

Párování k jídlu

Vychutnejte si toto ročníkové šampaňské samotné jako aperitiv nebo v kombinaci s pokrmy jako je: tatarák z mořského vlka s omáčkou z kokosu, limety a koriandru, ceviche z mořského ďasa, rajčata s mozarellou s citrusovým vinaigrettem či ústřice. Jako dezert doporučujeme sorbez z limetky a yuzu.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.