Philipponnat Royal Reserve Rosé Magnum (1,5l)

75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay a 5 % Meunier + 7-8% červeného vína Pinot Noir (původem od Mareuil-sür-Aÿ a Riceys). První přivonění odhaluje lesní ovoce, třešně, jahody, angrešt. S postupem času se přidávají tóny citrusů a grapefruitové kůry. Chuť je elegantní, čistá a plná s notami lesních jahod a malin.


  • Na skladě
3 617 Kč
Kategorie: Philipponnat
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 1,5l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Červené víno, které sepřidává do Royale Réserve Rosé, se vyrábí z hroznů vypěstovaných v Mareuil-sur-Ay, vesnici, kde má rodina Philipponnat nyní sídlo.

 

HROZNY

Odrůdy: 75 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay a 5 % Meunier

Hrozny pochází z převážně z Premier Cru a Grand Cru.

20-30 % tvoří rezervní vína.

Toto růžové šampaňské je vyrobeno metodou míchání, ve směsi je tedy 7-8 % Pinot Noir vinifikováno jako tiché červené víno. Tyto hrozny pochází z vinic v Mareuil-sur-Ay a Riceys.

 

ZRÁNÍ

Rezervní vína zrají v dřevěných sudech pomocí systému solera pro lepší spojení starších a mladších vín. U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 9 g/l

 

MAGNUM

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

CHUŤ

Lososově růžová barva odhaluje měděné odlesky a jemné, vytrvalé bublinky. První přivonění odhaluje lesní ovoce, třešně, jahody, angrešt. S postupem času se přidávají tóny citrusů a grapefruitové kůry. Chuť je elegantní, čistá a plná s notami lesních jahod a malin. Přirozená kyselinka a lehká trpkost jen zvýrazňuje ovocnost šampaňského.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Skvěle se hodí k telecímu či jehněčímu masu, perličce a dezertům s červeným ovocem (třešňový koláč, jahodová bublanina, či jahody Wimbledon).

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Samotná historie domu Philipponnat sahá až do roku 1522, kdy se stali tehdejší členové rodiny oficiálními dodavateli vína na královský dvůr Ludvíka XIV. Bylo to ještě v době, kdy v regionu Champagne vznikala pouze tichá vína. Samotná výroba šampaňského se rozběhla v polovině 19. století a značka Champagne Philipponnat, jak je známa dnes, vznikla v roce 1910 kdy byla založena bratry Augustem a Pierrem Philipponnat.

V současné době činí roční produkce 600 000 lahví. K dosažení co možná nejlepší kvality se pyšní vlastnictvím 17 ha vinic Pinot Noir Premier Cru a Grand Cru v oblastech Ay, Mareuil sur Ay, Mutigny a Avenay. Perlou mezi těmito vinicemi je šestihektarová Clos des Goisses. Řada předních kritiků řadí Champagne Philipponnat mezi nejlepší světové producenty šampaňského.