Laurent Perrier Brut Rosé (1,5l) v luxusní dárkové krabičce

  • 1 z 2

Limitovaná edice Laurent Perrier Brut Rosé (1,5l) v luxusním dárkovém balení připomínajícím vějíř.

100 % Pinot Noir. Rosé vyrobené macerací. Má čisté aroma s výjimečnou svěžestí a tóny červeného ovoce, jako jsou jahody, červený rybíz, maliny a třešně, které rozeznáme i v chuti. Krásně zakulacené víno s dlouhotrvajícím, příjemným závěrem. Na patře nabízí pocit, jako byste se ponořili do košíku čerstvě natrhaných červených bobulí.


  • Na skladě
5 990 Kč
Kategorie: Laurent Perrier
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Limitovaná edice Laurent Perrier Brut Rosé (1,5l) v luxusním dárkovém balení připomínajícím vějíř.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Pinot Noir

Hrozny pochází z  10 různých cru napříč Montagne de Reims.

 

ZRÁNÍ

Jedná se o růžové šampaňské vyrobené procesem macerace. Ta trvá 48 až 72 hodin v závislosti na sklizni, napomáhá extrakci barvy a umožňuje získat jedinečné aroma, které odhaluje veškerou bohatost nejlepších odrůd Pinot Noir. Následně šampaňské zraje minimálně 5 let ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 9 g/l

 

Magnum

Zrání v Magnumu (láhev o objemu 1,5l) se považuje za tu nejlepší volbu. Tvar láhve je maličko jiný, než u standardní 0,75l. Jde především o poměr velikosti hrdla láhve k jejímu tělu, které je u magnumu větší. To umožňuje snížit okysličení vína a dá tak prostor pro optimální a komplexnější stárnutí. Jde tedy o šampaňské v jeho nejlepší formě.

 

CHUŤ

Champagne lososově růžové barvy s jemným perlením. Má čisté aroma s výjimečnou svěžestí a tóny červeného ovoce, jako jsou jahody, červený rybíz, maliny a třešně, které rozeznáme i v chuti. Krásně zakulacené víno s dlouhotrvajícím, příjemným závěrem. Na patře nabízí pocit, jako byste se ponořili do košíku čerstvě natrhaných červených bobulí.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto Rosé, patří: losos marinovaný v medu a sojové omáčce, parmská šunka a francouzský sýr Chaource, široká škála asijských pokrmů či třeba dezerty z červeného ovoce jako je třešňový koláč nebo jahodová bublanina.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

lp_logo

Základy ke vzniku šampaňského domu Laurent Perrier položil Monsieur Laurent, bednář z vesnice Chigny-les-Roses (Champagne). Pokračoval jeho syn, jenž se oženil s velmi ambiciozní, ale tvrdohlavou dámou jménem Mathilde Perrier. Historie dále praví, že právě ona byla tou hlavní silou a defakto skutečným zakladatelem veleúspěšného šampaňského domu L-P.