Laurent Perrier Brut (0,375l)

Svěžest, elegance a vyváženost, které jsou pro Laurent-Perrier typické, můžete v jejich vínech nalézat rok co rok. Zatímco ročníkové šampaňské odráží vlastnosti specifické sklizně, neročníkový brut je odrazem stylu konkrétního Vinařského domu.


  • Skladem
570 Kč
Kategorie: Laurent Perrier
Velikost lahve: 0,375l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva: Bílé
 

Svěžest, elegance a vyváženost, které jsou pro Laurent-Perrier typické, můžete v jejich vínech nalézat rok co rok. Zatímco ročníkové šampaňské odráží vlastnosti specifické sklizně, neročníkový brut je odrazem stylu konkrétního Vinařského domu. Svěžest, elegance a vyváženost, které jsou pro Laurent-Perrier typické, můžete v jejich vínech nalézat rok co rok.

Dominantní vinnou odrůdou je Chardonnay a do neročníkových směsí šampaňského se ho obvykle přidává velké poměrové množství, dvojnásobek oproti průměrné hodnotě. Směs je tvořena víny z více než 55 crus a používá se 10 až 20% rezervních vín. Brut L-P se nechává zrát na sedlině přibližně po dobu 3 let.

Barva je velice světlá se zlatavými záblesky, bublinky jemné a dlouho trvající. Vůně je svěží a jemná v příjemném souladu se stopami citrusů a kandovaného ovoce. Svým elegantním stylem byl Brut L-P průkopníkem na cestě šampaňského stát se ideálním aperitivem. Dokonale vyvážený s kontrastní chutí a jemností je také ideálním doplňkem k rybě, drůbežímu a bílému masu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

lp_logo

Základy ke vzniku šampaňského domu Laurent Perrier položil Monsieur Laurent, bednář z vesnice Chigny-les-Roses (Champagne). Pokračoval jeho syn, jenž se oženil s velmi ambiciozní, ale tvrdohlavou dámou jménem Mathilde Perrier. Historie dále praví, že právě ona byla tou hlavní silou a defakto skutečným zakladatelem veleúspěšného šampaňského domu L-P.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.