GOSSET Celebris Extra Brut Millesime 1998 (0,75l) v dárkové krabičce

Gosset Extra Brut Celebris 1998 je krásně soustředěné lineární víno, které se na patře leskne nádhernou vůní broskví, hrušky a kdoule. Středně plná, perfektně strukturovaná chuť nabízí fenomenální vytrvalost a spolu s křídovou mineralitou dává pocit svěžesti a živosti. Celebris 1998 je ohromující víno a výjimečný line-up od jednoho z nejvýznamnějších historických domů v Champagne.


  • Skladem
3 344 Kč
Kategorie: Gosset
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 1998
 

Gosset Extra Brut Celebris 1998 je krásně soustředěné lineární víno, které se na patře leskne nádhernou vůní broskví, hrušky a kdoule. Středně plná, perfektně strukturovaná chuť nabízí fenomenální vytrvalost a spolu s křídovou mineralitou dává pocit svěžesti a živosti. Celebris 1998 je ohromující víno a výjimečný line-up od jednoho z nejvýznamnějších historických domů v Champagne.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

gosset_logo

Tradiční zkušenosti od roku 1584.

Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět perlivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.

Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.