Novinka

Franck Bonville Brut Blanc de Blancs Grand Cru (0,75l)

100 % Chardonnay z Avize a Oger - jemnost a elegance, krásná mineralita zahalená hladkostí. Zprvu Vás uchvátí vůně bílých květů, poté se otevírají tóny bílé broskve a grapefruitu. Chuť je živá, svěží a šťavnatá zkrocená krásně krémovou texturou. Závěr je dlouhý a příjemně slaný.


  • Na skladě
1 190 Kč
Kategorie: Franck Bonville
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

Hrozny pochází z Grand Cru vinic v Avize a Oger.

 

ZRÁNÍ

U vína probíhá malolaktická fermentace (jablečno-mléčné kvašení). Následně šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách. 

Dosáž: 8,3 g/l

 

CHUŤ

Toto šampaňské dokonale odráží představu domu Franck Boneville o Blanc de Blancs z Côte des Blancs: jemnost a elegance, krásná mineralita zahalená hladkostí. Zprvu Vás uchvátí vůně bílých květů, poté se otevírají tóny bílé broskve a grapefruitu. Chuť je živá, svěží a šťavnatá zkrocená krásně krémovou texturou. Závěr je dlouhý a příjemně slaný.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Přirozená mineralita tohoto šampaňského bude krásně harmonizovat s jednoduše připravenými mořskými plody a rybami. 

Ideální teplota podávání je 9 - 11°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie tohoto vinařství se datuje od roku 1930. Franck Bonville, který do té doby pracoval na vinicích Veuve Clicquot, tuto společnost opustil a nakoupil parcely v Côte des Blancs, aby mohl založit své vlastní vinařství. Roku 1936 se rodina přestěhovala do městečka Avize, kde je dodnes jejich hlavní sídlo.

Vinařství vlastní 18 hektarů vinic situovaných ve vesnicích Avize, Oger a Les Mesnil sur Oger, všechna s označením Grand Cru. Celková roční produkce Champagne Franck Bonville se pohybuje okolo 130 000 lahví. Hlavním enologem je pan Olivier Bonville (pravnuk Francka Bonvilla), který pracuje pod dohledem svého otce Gilla; který se o vinařství stará již od roku 1970.

Olivier se zaměřuje na použití bio metod, především pak na omezení chemických postřiků a předcházení nákazám révy přírodními cestami. Vína z této domény jsou velmi charakteristická pro daný subregion a mají obrovský potenciál ke zrání.