Fleury Pére & Fils Sonate No.9 (0,75l)

Rodina Fleury se snažila spojit úctu k tradici s prudkým odhodláním inovovat. Během sklizně 2009, po 20 letech biodynamických praktik ve vinici, Jean-Pierre Fleury a jeho syn Jean-Sébastien popřál úspěšný průlom: uplatňoval zásady biodynamické vinařství. Vyvinul své vybrané kvasinky na poli v roce 1996, a poté, co deset let výzkumu v různých fázích výroby vín z druhé fermentace, dokončil v roce 2006 nové šampaňské kvasinky. Hrozny pro sklizeň 2009 mají všechny podmínky pro nové dobrodružství: proces vinifikace vína v absolutním respektu k ovoci, to znamená, víno bez síry. Sonata No. 9 je čistý Pinot Black bez síry, prezentován v lahvi dubové barvy.


  • Skladem
3 990 Kč
Kategorie: Fleury Pére & Fils
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

Rodina Fleury se snažila spojit úctu k tradici s prudkým odhodláním inovovat. Během sklizně 2009, po 20 letech biodynamických praktik ve vinici, Jean-Pierre Fleury a jeho syn Jean-Sébastien popřál úspěšný průlom: uplatňoval zásady biodynamické vinařství. Vyvinul své vybrané kvasinky na poli v roce 1996, a poté, co deset let výzkumu v různých fázích výroby vín z druhé fermentace, dokončil v roce 2006 nové šampaňské kvasinky. Hrozny pro sklizeň 2009 mají všechny podmínky pro nové dobrodružství: proces vinifikace vína v absolutním respektu k ovoci, to znamená, víno bez síry. Sonata No. 9 je čistý Pinot Black bez síry, prezentován v lahvi dubové barvy.

Rozdělení : Plum Valley (první typ pole převést na biodynamiky v 1989)

Stáří vinic : 35 rok

Odrůda : Pinot Black

Sklizené 13.září 2009, plněno v červenci 2010

Obsah alkoholu: 12,21 °, zbytkového cukru : 4.6, celkový obsah kyselin : 5,80, celkem SO2 : 5 mg / l .

Sonáta No. 9  podávejte mezi 10 a 12 ° C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

fleury_logo

Champagne Fleury bylo založeno Emilem Fleurym v roce 1895 a nachází se v jižní části Côte des Bar v malebné vesničce Courteron. Jsou skutečnými průkopníky biodynamiky v Champagne. Emil Fleury byl vůbec prvním, kdo po epidemii phylloxery znovu osadil zdejší vinice odrůdou Pinot noir. Rozhodnutí produkovat vlastní š ampaňské bylo učiněno jeho synem Robertem Fleurym kvůli krizi v roce 1929, kdy došlo k významnému poklesu ceny hroznů. Tímto krokem se Champagne Fleury stalo jedním z prvních výrobců vlastního šampaňského v Côte des Bar. Pokusy o změnu způsobu hospodaření na vinicích sahají již do počátku sedmdesátých let, když Jean-Pierre Fleury syn Roberta Fleuryho začal půdu obdělávat ručně s významným začleněním kompostu. Tento krok mu umožnil upuštění od používání herbicidů a syntetických hnojiv. Přeměna na biodynamický způsob hospodaření byla logickým krokem, který uskutečnil v roce 1989 u prvních 3 ha vinic. Výsledky byly natolik pozitivní, že se o pouhé tři roky později rozhodl přeměnit i zbytek vinic. Dnes obhospodařují 15 ha půdy, čímž se stávají největším biodynamickým producentem v celém regionu Champagne. Pozitivní zkušenosti s biodynamikou inspirovaly i dva majitele sousedních parcel, kteří také přeměnili své vinice na biodynamický způsob hospodaření. Díky vzájemné spolupráci má tak Champagne Fleury k dispozici celkem 23 ha biodynamicky kultivovaných vinic. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V roce 1993 byl prestižním průvodcem Gault-Millau zvolen vinařem roku. Ocenění přicházela v každém roce, nicméně nejprestižnější jsou z posledních let. Je to logické, neboť Jean-Pierre nechává ty nejlepší ročníková cuvée zrát okolo deseti let na kvasinkách s tradičnímikorkovými zátkami. V roce 2008 obdrželo vinařství Biodynamic Trophy a zlatou medaili na IWC za svůj Brut Millésimé 1995 80% Pinot noir, 20% Chardonnay . Stejná ocenění byla udělena i v roce 2011 a to variantě extra brut. Toto ročníkové champagne si odneslo v roce 2009 čtyři hvězdičky od Decanteru a dvě zlaté medaile z MUNDUSvini. Prestižní ročníkové cuvée Robert Fleury 2000 1/3 Pinot noir, 1/3 Pinot blanc, 1/3 Chardonnay získalo v roce 2010 zlatou medaili zMUNDUSvini a stříbrnou medaili z IWC 2007. V roce 2011 se Champagne Fleury umístilo mezi 100 nejlepšímivinařstvími světa dle známého časopisu Wine Spirits. Od roku 2009 se více zapojuje i čtvrtá generace rodinného vinařství, kterou reprezentuje Jean-Sébastien. Díky jeho zásluze je dnes zrání všech vín před lahvováním zahájeno v obrovských dubových sudech o objemu 6 000 l dovážených z Burgundska a opět se na některé parcely vrátil tradiční pomocník - kůň. 

Zajímavostí jistě je, že Champagne Fleury používá při výrobě vlastní kvasinky, které byly izolovány přímo na jejich vinicích. Jejich výhodou je zabezpečení alkoholické fermentace i při ztížených okolních podmínkách vysoký alkohol, nízké pH, nízká teplota apod. . Tento nově izolovaný typ byl roku 2004 pojmenován Vitilevure Quartz a od roku 2006 se prodává po celém světě jeho komerční verze. Díky osobitému přístupu separují jednotlivá vína nejen podle odrůd ale i dle jednotlivých parcel. Po sklizni v roce 2010 bylo tak připraveno celkem 37 čirých vín,která jsou spolu s ostatními víny z minulých roků používána ke scelování pro jednotlivá cuvée. Champagne Fleury patřízaslouženě k pokladům vinařského regionu Champagne.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.