Egly Ouriet Extra Brut V. P. Grand Cru (0,75l)

Egly Ouriet V. P. Vieillissement Prolongé Extra Brut Grand Cru je čistý 100% Pinot Noir z Grand Cru vinic v Bouzy, Verzenay a Ambonnay. Tohle intenzivní víno je výjimečné tím, že zrálo téměř šest let na kvasinkách. Může se pyšnit exotickou vůní bílých lanýžů, pražených oříšků, medu a kandovaných meruněk. Nádherná krémová vrstva utváří naprosto jedinečnou a nenapodobitelnou chuť plnou bohatství, síly a napětí. Egly Ouriet je extra třída a tenhle jejich Blanc de Noirs potom absolutní hvězda mezi víny vyrobenými bez bílé Chardonnay. Výjimečné a nenapodobitelné víno, navíc jedinečně suché!


  • Skladem
2 904 Kč
Kategorie: Egly Ouriet
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

Egly Ouriet V. P. Vieillissement Prolongé Extra Brut Grand Cru je čistý 100% Pinot Noir z Grand Cru vinic v Bouzy, Verzenay a Ambonnay. Tohle intenzivní víno je výjimečné tím, že zrálo téměř šest let na kvasinkách. Může se pyšnit exotickou vůní bílých lanýžů, pražených oříšků, medu a kandovaných meruněk. Nádherná krémová vrstva utváří naprosto jedinečnou a nenapodobitelnou chuť plnou bohatství, síly a napětí. Egly Ouriet je extra třída a tenhle jejich Blanc de Noirs potom absolutní hvězda mezi víny vyrobenými bez bílé Chardonnay. Výjimečné a nenapodobitelné víno, navíc jedinečně suché!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

eglyouriet_logo

Tento kultovní šampaňský dům v současné době řídí nadaný vinař Francis Egly se svým otcem Michelem, který zdědil vinice od svého otce Charlese. Doména disponuje přibližně osmi hektary vinohradů, kdy všechny leží na území se statusem Grand Cru, převážně v Ambonnay (kde Francois a Michel vlastní 7,2 ha), ale také ve Verzenay (dalších 1,2 ha) a v Bouzy (maličká parcela).

Vinohrady, jejichž stáří se pohybuje mezi 30 a 50 lety, jsou osázeny ze 75 % odrůdou Pinot Noir, zbylých 25 % tvoří hlavně Chardonnay a stará výsadba Pinot Meunier ve Vrigny.

Vína fermentují v dřevěných sudech, nejsou čiřena nebo filtrována před lahvováním pro druhotnou fermentaci a velmi se šetří se sírou. Vína jsou obvykle tři až čtyři roky na kvasnicích, ale někdy i déle (sedm let v případě ročníku 1996). Jsou minimálně dozážována a informace o délce zrání a odstřelení z kvasnic jsou vždy na zadní etikety láhve.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.