BESSERAT DE BELLEFON Cuvée Des Moines EXTRA BRUT (0,75l) v dárkové krabičce

  • 1 z 2

ŠAMPAŇSKÉ ZROZENÉ Z ČISTOTY. Upoutá vás zářivá slámová barva s měděnými akcenty. Jemná, přetrvávající pěna tvořící znatelný kroužek. Vůně je minerální, intenzivní, s nádechem citrusových plodů. Velkolepá elegance výrazu po provzdušnění. Rovněž můžete postřehnout slané a pražené tóny. V chuti má svěží nástup a vybroušená skladba překvapí okouzlující svíravostí. Z ovoce je zastoupena hruška a kdoule. Závěr je osvěžující, dlouho doznívající, chuť zůstává komplexní a vytříbená. Na kvasinkách zraje 3 roky. Cuvée des Moines EXTRA BRUT může v kombinaci s určitými potravinami sehrát výjimečnou úlohu. 


  • Skladem
890 Kč
Kategorie: Besserat de Bellefon
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

ŠAMPAŇSKÉ ZROZENÉ Z ČISTOTY. Upoutá vás zářivá slámová barva s měděnými akcenty. Jemná, přetrvávající pěna tvořící znatelný kroužek. Vůně je minerální, intenzivní, s nádechem citrusových plodů. Velkolepá elegance výrazu po provzdušnění. Rovněž můžete postřehnout slané a pražené tóny. V chuti má svěží nástup a vybroušená skladba překvapí okouzlující svíravostí. Z ovoce je zastoupena hruška a kdoule. Závěr je osvěžující, dlouho doznívající, chuť zůstává komplexní a vytříbená. Na kvasinkách zraje 3 roky. Cuvée des Moines EXTRA BRUT může v kombinaci s určitými potravinami sehrát výjimečnou úlohu. Výrazný charakter předurčuje toto šampaňské k tomu, aby s jednoduchostí a elegancí doplňovalo potraviny bohaté na jód, například mísu mořských plodů, tresčí karbanátky nebo maki z avokáda a lososa, stejně jako zázvorový gambas, mušle smažené s limetkou nebo dokonce ke kvalitnímu doutníku za posledním chodem!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bdb_logo

„Prožitek“ Besserat de Bellefon

- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.

- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.

- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.

- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.

- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.

- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.

- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.

 

Základní informace

- Roční výroba přibližně 1 milion lahví

- 3 miliony lahví na skladě

- 30 % produkce jde na vývozní trhy

- 70 % produkce se prodá ve Francii

- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie

 

Historie

1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.

1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.

1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.

 

Dnešní vinařství

Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...

 

Výjimečný styl

Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.

 

Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne

Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.

 

Výrazná osobitost

Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!

 

GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY

Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.

 

Výběr restaurací, ve kterých se můžete setkat s šampaňským BESSERAT DE BELLEFON:

 

Restaurace Apicius, Paříž:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Nachází se ve starobylém soukromém hotelu v 8. okrsku, tato restaurace nabízí francouzskou kuchyni velice vysoké kvality.

CDM Blanc de Blanc, CDM Rosé, CDM Brut.

 

Hotel Plaza Athénée, Paříž:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace Alaina Ducasse na Plaza Athénée je jednou z nejdražších na světě. Přepychová výzdoba nádherného paláce, bezchybná obsluha přináší nezapomenutelné pokrmy.

CDM Rosé.

 

Pic Restaurant, Valence:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Restaurace jasně ukazuje snahu o dokonalost. Vybraná, vytříbená a nápaditá kuchyně s přívětivým a usměvavým personálem.

CDM Brut, CDM Rosé, CDM Blanc de Blanc.

 

Flocons de sel, Megève:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace v horském prostředí nabízí elegantní a romantické místo a rovněž rafinovanou a velice osobitou kuchyni pod vedením šéfkuchaře Emmanuela Renauta.

CDM Blanc de Blanc.

 

Coutanceau, La Rochelle:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tento podnik nacházející se přímo na břehu moře nabízí vynikající poměr jakosti a ceny. Restaurace se specializuje na mořské produkty, které její šéfkuchař dokáže znamenitě připravit.

Cdm Brut, CDM Rosé.

 

Hotel Kämp, Finsko:

Jediný 5hvězdičkový hotel ve Finsku. Tento luxusní hotel, nacházející se ve vzdálenosti několika metrů od butiků návrhářů a přístavu, byl zařazen časopisem Travel + Leisure v roce 2006 mezi „100 nejlepších hotelů na světě“.

 

Boston Harbour Hotel, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel je inspirován bostonským stylem a nabízí prostorné pokoje s výhledem na přístav nebo Boston. Hotel poskytuje veškeré služby, které lze v jeho kategorii očekávat.

 

Mandarin Oriental Hotel, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel se nachází se v blízkosti galerií, muzeí a Kapitolu a je vybaven nádhernými apartmány vyznačujícími se příkladným servisem a komfortem.

 

The Inn at Perry Cabin, USA:

4hvězdičkový hotel. Tento krásný hotel poskytuje mnoho aktivit pro zpříjemnění pobytu svým zákazníkům, od plavby na lodi po řece Miles River, přes historickou prohlídku na kole, po lázně a masáže.

 

Le Chalet d’Adrien, Švýcarsko:

5hvězdičkový hotel. Ve fantastickém horském prostředí je tento moderní hotel pověstný svým úžasným přijetím, dokonalým servisem, bohatou a kvalitní kuchyní.

 

The Setai, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel poskytuje velice intimní komfort a výhled na břeh moře. Ve výzdobě se historická architektura budovy mísí se směrem Art Deco a zejména jeho asijským vlivem.

 

Trump Soho, USA:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel nabízí mnoho pokojů, celkem 391, s úžasným výhledem na New York. Nachází se ve čtvrti, v níž není nouze o žádné aktivity, ať již relaxační, sportovní nebo kulturní.

 

Ciel Bleu:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Tato restaurace, tyčící se na vrcholu hotelu Okura, poskytuje nádherný výhled na město. Moderní výzdoba a kreativní kuchyně z ní činí výjimečnou restauraci.

 

Spoon, Hongkong:

Restaurace se 2 hvězdičkami Michelin. Spoon je jedna z restaurací ve stylu Alaina Ducasse a nabízí moderní a inovativní francouzskou kuchyni pod vedením francouzského šéfkuchaře Phillipa Duca.

 

Amber, Hongkong:

Restaurant se 2 hvězdičkami Michelin. Amber je další restaurací francouzské gastronomie nabízející nádherný a prostorný interiér pro dosažení ještě většího soukromí.

 

Ishikawa, Japonsko:

Restaurace se 3 hvězdičkami Michelin. Ishikawa poskytuje nejvybranější a nejrafinovanější kulinářské umění v přátelském prostředí, které zajisté uchvátí zájemce o japonskou či jinou kuchyni!

 

Ritz Carlton, Katar:

5hvězdičkový hotel. Tento hotel extravagantní elegance je skutečným luxusním ostrovem uprostřed pouště obklopené mořem. Obsluha odpovídá modernímu duchu hotelu, je stále k dispozici a obslouží vás v kteroukoliv hodinu.

 

Kikunoi, Japonsko:

3hvězdičková restaurace Michelin. Restaurace byla založena v roce 1912 a nabízí typický japonský styl, velice relaxační, jako ostatně i její tradiční kuchyně.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.